KÖNYV | VÁSZONTÁSKA | AJÁNDÉK

KÖNYV | VÁSZONTÁSKA | AJÁNDÉK

Sarum

Sarum
Sarum
5 699 Ft
RRP: 5 999 Ft Könyvre nyomtatott ár, illetve a beszállító által legutóbb ajánlott fogyasztói ár.
Kedvencekhez
Anglia története a jégkorszaktól Stonehenge-n át napjainkig
Szerző
Edward Rutherfurd
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
A Stonehenge varázslatos látképével a hátterében magasodik Salisbury katedrálisa. Az ősi Sarum vidéke ez, ahova Edward Rutherfurd eme korai, lélegzetelállító remekművében kalauzolja olvasóit, és a tőle megszokott rendkívüli gazdagsággal meséli el Anglia viharos történelmét a jégkorszak végétől egészen napjainkig.
A Sarum családi sagája évezredeken át hömpölyög. Hwll, az északi vadász a fagyos tundráról menekül dél felé, Nooma, a kőfaragó állhatatos, évtizedeken át tartó munkával emeli magasba Stonehenge-et, harminckét évszázaddal később pedig utódja, Oswald Mason húzza fel a Salisbury katedrális ég felé nyúló tornyait. Az emberi történelmet átölelő elbeszélés során pedig kelta dűnék, római utak, angolszász kolostorok, normann kastélyok, középkori mezővárosok és viktoriánus vidéki birtokok elevenednek meg.
Edward Rutherfurd elképesztő alapossággal megírt művében népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.
Adatok
Kiadó
Alexandra
Kiadás éve
2 021
Terjedelem
992 oldal
Borító
Keménytáblás & védőborítóval